Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Ακούγοντας το σώμα

 

Το σώμα μας είναι μια οντότητα που κρατά ζωή, αισθήσεις, πληροφορίες, βιώματα και μνήμες.

Η σχέση μας με το σώμα μας καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την ψυχολογία μας,  το πώς αντιλαμβανόμαστε τους εαυτούς μας, πως μεταφέρουμε στο σώμα μας θετικές και αρνητικές πεποιθήσεις και πως αυτές μεταφράζονται σε ευεξία και ασθένεια. Η εικαστική θεραπεία μπορεί να φέρει με ένα μη απειλητικό και πιο άμεσο τρόπο το άτομο σε αναγνώριση των δυναμικών που συντελούνται μέσα του  όταν γίνονται αντιληπτές οι σχέσεις με το σώμα μας. Δίνει επίσης μια καθαρότερη εικόνα εσφαλμένων πεποιθήσεων και από εκεί αρχίζει η αναζήτηση για βελτίωση και επούλωση. 

Οι συμμετέχοντες σε αυτό το βιωματικό εργαστήρι θα μπορέσουν να εκφραστούν μέσα από τα υλικά τέχνης για να ανακαλύψουν αντιλήψεις, πεποιθήσεις, αισθήσεις που κρατούν για το σώμα. Θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τη δημιουργικότητα τους για να αυξήσουν την κατανόηση που έχουν για τα συναισθήματα και τις σκέψεις που μεταφέρουν οι πιο πάνω πεποιθήσεις, όπως και επίσης πως το σώμα βιώνει συγκεκριμένα συναισθήματα ούτως ώστε να μπορέσουν να βελτιώσουν τη σχέση με το σώμα.

Περαιτέρω θα μπορέσουν να:

- Εκφραστούν δημιουργικά

- Να εμπιστευτούν την φαντασία και το ένστικτό τους

- Να έρθουν σε επαφή με κομμάτια τα οποία έχουν μπλοκαριστεί από το στρες και τα δύσκολα συναισθήματα. Αυτά τα κομμάτια μας βοηθούν να έχουμε πίστη στον εαυτό μας, αγάπη και καθαρότητα του νου.

- Να επαναφέρουν θετικά συναισθήματα και αντιλήψεις

- Να χαλαρώσουν

Δεν είναι απαραίτητες οι ικανότητες και γνώσεις στη τέχνη. Στόχος είναι να δοθεί σε όλους η ευκαιρία να εκφραστούν με δημιουργικό τρόπο και να μοιραστούν την ιστορία τους.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εργαστήριο μπορείτε να βρείτε εδώ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου